42a Cantada d'Havaneres de l'Escala 01.08.2019

Cantada marcada per la mort uns dies abans de Pere Ferrer, component del grup l'Espigari, que tot i aixó hi va participar. Espartac Peran per segona vegada, torna a ser el presentador. Port Bo, Barca de Mitjana i l'Espingari, en son els grups participants. 

Organitza la Penya Blaugrana.

41a Cantada d'Havaneres de l'Escala 02.08.2018

A mode de dedicatòria els grups participants fan un homenatge al programa d'havaneres de Ràdio l'Escala Sons A Cau d'Orella, amb motiu del 10è aniversari. Hi participen els grups Peix Fregit, Sons de l'Havana i Pescadors de l'Escala. Presenta l'acte Esparctac Peran.

Organitza la Penya Blaugrana40a Cantada d'Havaneres de l'Escala 02 i 03.08.2017

Actes previs com una exposició sobre la història de l'havanera, una taula rodona i l'edició d'un llibret, juntament amb una cantada de record al Port d'en Perris el dimecres 2 d'agost, amb Oreig de Mar i Son de l'Havana, varen formar part de la celebració de la 40 cantada, tot per acompanyar el dia gran, dijous 3 de juliol amb Ultramar, Arjau i Barca de Mitjana. Xavier Pérez Esquerdo, periodista de RAC 1, va ser l'encarregat de fer-ne la presentació.

Organitza la Penya Blaugrana.

39a Cantada d'Havaneres de l'Escala 04.08.2016

La edició d'enguany té com ha novetat, l'estrena de la remodelació de la Platja de les Barques i el lliurament per part del president de la Penya Blaugrana d'una placa al grup Port Bo, amb motiu del seu 50è aniversari. La coneguda Txe Arana es la presentadora de l'acte, que compta amb la participació dels grups Port Bo, Bergantí i Neus Mar.

Organitza la Penya Blaugrana38a Cantada d'Havaneres de l'Escala 06.08.2015

Per primera vegada des de l'any 1991 no hi participen els Pescadors de l'Escala com ha grup amfitrió. El periodista de TV3 Espartac Peran va ser l'encarregat de presentar la cantada en que va comptar amb la participació dels grups Peix Fregit, Arjau i Cantaires del Montgrí.

Organitza la Penya Blaugrana.

37a Cantada d'Havaneres de l'Escala 07.08.2014

Una cantada molt emotiva amb l'homenatge a Tito Vilanova que va tenir lloc a l'inici de l'acte i que va comptar amb la presència de ex-jugadors del Barça. Pescadors de l'Escala, Xarxa i Barca de Mitjana són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.36a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 1.08.2013

Una edició plena de novetats, amb la recuperació dels tres grups participants, el debut com a president de la Penya Blaugrana de David Falgàs en substitució de Josep Llistosella i la retransmissió radiofònica de la cantada per tot Catalunya a través de La Xarxa de Comunicació Local. Hi participen Pescadors de l'Escala, Ultramar de Granollers i Arjau de Palafrugell.

Organitza la Penya Blaugrana.

35a Cantada d'Havaneres de L'Escala 2.08.2012

Per celebrar el 35è aniversari de la cantada, l'organització decideix convidar els quatre grups amb actiu que més cops hi han participat: Pescadors de l'Escala, Bergantí, Peix Fregit i Port Bo, en una edició de gala per commemorar aquest aniversari. Un any més i amb l’èxit de l'edició passada es posen cadires a la Riba de lloguer i gratuïtes pels socis de la Penya Blau-grana per tal seguir l'acte.

Organitza la Penya Blaugrana.34a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 4.08.2011

Amb el bon temps torna la cantada a la Platja i a la riba petita com a escenari. La jove cantant escalenca Alèxia Ramió és convidada a participar a l'esdeveniment. Després de provar-ho amb èxit a la cantada de l'any passat, l'organització torna a posar a la venda les "cuques de llum" que substitueixen el mocador a la interpretació final i amb els llums apagats de "La bella Lola". Pescadors de l'Escala i Morralla són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

33a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 5.08.2010

La Plaça Víctor Català torna a ser a causa del mal temps, l'escenari de la cantada. No es va poder canviar a Plaça Catalunya perquè estava en obres de remodelació Cal destacar l'homenatge que els Pescadors de l'Escala feien a un dels seus ex-components, Josep Joli que participava com a comentarista a la transmissió de Ràdio l'Escala. Pescadors de l'Escala i Bergantí són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.32a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 6.08.2009

L'organització decideix d'acord amb l'empresa Creuers Mare Nostrum, prescindir de la barca i muntar l'escenari a la riba petita. Val a dir que es la primera cantada sense cap incidència dels últims cinc anys, el temps que fa que presideix la Penya Blau-grana Josep Llistosella. Pescadors de l'Escala i Barca de Mitjana de Premià de Mar són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

31a Cantada d'Havaneres de L'Escala 7.08.2008

L'empresa Creuers Mare Nostrum no va veure clar portar l'embarcació a la platja per l'estat de la mar i com precedent de la cantada de l'any passat que es va escurçar per aquesta mateixa circumstància, l’organització opta a corre-cuita a preparar un escenari a la riba petita. Per primera vegada dos són els grups participants: Pescadors de l'Escala i Els Cremats de Palafrugell que varen patir problemes tècnics amb l'equip de so degut al canvi d'escenari.

Organitza la Penya Blaugrana.30a Cantada d'Havaneres de L'Escala 2.08.2007

Després d'uns anys que el temps no ho permès, es va poder gaudir de la cantada en el seu escenari natural, la Platja. S’homenatjava a dues figures escalenques molt importants dins el món de l'havanera i el cant de taverna que vàrem morir aquest any: Ferran Català i Llucià Carbó. També es tenia un record pel grup Bergantí amb motiu del seu vint-i-cinquè aniversari. L’organització estrena una nova proposta amb poc èxit de lloguer de cadires. Pescadors de l'Escala, Bergantí i Arrels de la Terra Ferma de Lleida són els grups participants. Per l'estat de la mar la durada de la cantada s'escurça. Arran de la mort de Llucià Carbó, el grup Les Veus dels Pescadors es va dissoldre. Havien participat a la cantada des de l'any 1991

Organitza la Penya Blaugrana.

(cartell no oficial)

29a Cantada d'Havaneres de L'Escala 3.08.2006

Es torna a fer la cantada a la Plaça Catalunya degut a la tramuntana. Marina Geli, consellera de salut, Francesc Canet diputat d'ERC i Elena Ribera diputada de CiU són algunes de les personalitats assistents. Els grups participants són Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Peix Fregit.

Organitza la Penya Blaugrana.28a Cantada d'Havaneres de L'Escala 4.08.2005

Amb la impossibilitat per la tramuntana de fer la cantada a la Platja, es trasllada a la recent estrenada Plaça Catalunya amb millor aforament i més comoditat per seguir l'esdeveniment que no pas la Plaça Víctor Català. S'estrena com a president de la Penya Blaugrana Josep Llistosella en substitució d’Àngel López. Es torna comptar amb la presència de la consellera Marina Geli i d'Antoni Rovira representant de la comissió social del FC Barcelona. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Bergantí són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

(cartell no oficial)

27a Cantada d'Havaneres de L'Escala 5.08.2004

Els homenatges d'enguany són  a la família Ros, propietària de Creuers Mares Nostrum, que cada any cedeix la barca des d'on canten els grups i al mestre Ortega Monasterio que va morir el mes de gener anterior. La cantada va comptar amb la presència de la consellera de salut del govern de la Generalitat, Marina Geli. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Peix Fregit són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.26a Cantada d'Havaneres de L'Escala 7.08.2003

Les entitats escalenques són homenatjades a la cantada d'enguany. Amb la participació de Pescadors de l'Escala, La Veu dels Pescadors i Port Bo.

Organitza la Penya Blaugrana.

25a Cantada d'Havaneres de L'Escala 8.08.2002

Tot i l'incertesa meteorològica, finalment la cantada es pot fer a la Platja. Llucià Carbó per la seva trajectòria, és homenatjat amb presents per part de l'organització, Ajuntament i grups participants, a excepció dels Pescadors de l'Escala.  Hi participen quatre grups: Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors, Peix Fregit i Bergantí.

Organitza la Penya Blaugrana.(cartell no oficial)

24a Cantada d'Havaneres de L'Escala 9.08.2001

Per segon any consecutiu la cantada es trasllada a la Plaça Víctor Català pel mal temps. La fundació Ernest Morató fa un homenatge a Els Pescadors de l'Escala amb motiu del seu trenta-sisè aniversari. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Bergantí són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

 

23a Cantada d'Havaneres de L'Escala 3.08.2000

El mal temps fa traslladar la cantada a la Plaça Víctor Català, que s'omple de gom a gom. Es fa un homenatge als patrons de teranyina escalencs i compta amb la participació del cantautor escalenc Josep Tero. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Port Bo són els grups participants

Organitza la Penya Blaugrana.22a Cantada d'Havaneres de L'Escala 5.08.1999

La comissió incorpora aquest any la possibilitat de comprar un got de terrissa de record per beure el cremat. No es fa cap homenatge i els grups participants són Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Peix Fregit.

Organitza la Penya Blaugrana.

21a Cantada d'Havaneres de L'Escala 6.08.1998

Aquell any la cantada es va dedicar a les Mares i també  es va fer un homenatge a Joan Farrés i Llop, co-fundador dels Pescadors de l'Escala, traspassat a finals de juliol. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Gavina de Barcelona són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.20a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 7.08.1997

“Sidru” Pagès, pescador i molt amant del cant de taverna és la persona homenejada a la cantada amb motiu del la seva mort. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Les Veus de Mar de Canet de Mar són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

19a Cantada d'Havaneres de L'Escala 8.08.1996

Es va retre un homenatge a Simeó Català,un dels màxims exponents i fundador dels Pescadors de l'Escala, que va morir el mes de maig a l'edat de 66 anys. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Mar Endins de Barcelona són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.18a Cantada d'Havaneres de L'Escala 3.08.1995

Es fa un homenatge a Sergi López-fill del president de la Penya Blau-grana- que va morir l'hivern passat en un accident de trànsit i també a les víctimes de la guerra de l'antiga Iuguslàvia. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Barcarola de Vilassar de Mar són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.

(cartell no oficial)

17a Cantada d'Havaneres de L'Escala 4.08.1994

S'instal·la per primera vegada una pantalla gegant a la platja del Port d'en Perris perquè la gent pogués seguir en directe l'esdeveniment, peró no va funcionar a causa de problemes tècnics. Es fa un homenatge als ésser estimats morts. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Port Bo són els grups participants

Organitza la Penya Blaugrana16a Cantada d'Havaneres de L'Escala 5.08.1993

L’organització fa un homenatge a Joan Dalmau, que va morir el passat hivern. Veí de Salt i vice-president de la Penya Blau-grana. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Bergantí són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana

15a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 6.08.1992

Tornen a la cantada els Pescadors amb Simeó Català i una formació renovada. Després de dos anys hi tornen haver-hi dues formacions escalenques. Es fa un homenatge a Pepe Cànevas, traspassat aquest any i que havia col·laborat amb l'organització. Pescadors de l'Escala, Les Veus dels Pescadors i Peix Fregit són els grups participants.

Organitza la Penya Blaugrana.14a Cantada d'Havaneres de L'Escala 8.08.1991

Primera cantada sense els Pescadors de l'Escala, després que Simeó Català decidís deixar la formació i quedar-se el nom. Llucià Carbó decideix continuar amb un nou nom i amb els que quedaven del grup desaparegut. La cantada per mal temps es trasllada a la Plaça Víctor Català i es fa un homenatge al mestre Ortega Monasterio. Hi participen els grups: Les Veus dels Pescadors, Terra Endins, Peix Fregit i Cavall Bernat de Platja d'Aro.

Organitza la Penya Blaugrana.

13a Cantada d'Havaneres de L'Escala 9.08.1990

No hi participa el grup Oreig de Mar que s'havia dissolt al final de l'any passat. Pescadors de l'Escala, Bergantí i Port Bo són els grups participants. Es dedica la cantada al grup Pescadors de l'Escala amb motiu del 25è aniversari de la seva fundació.

Organitza la Penya Blaugrana.12a Cantada d'Havaneres de L'Escala 10.08.1989

Quan el primer dijous del mes d'agost cau entre els tres primers dies, l'organització trasllada la cantada al segon dijous de mes. Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i LLops de Mar de Sant Feliu de Guíxols són els grups participants. Tot i que l'acte surt anunciat al Port de Perris, es decideix que La Platja sigui l'escenari permanent. Es fa un acte d'homenatge a Frederic Ballester, fundador del Centre d'Iniciatives i Turisme, que havia mort passat mes de març.

Organitza la Penya Blaugrana.

11a Cantada d'Havaneres de L'Escala 4.08.1988

La tramuntana fa canviar l'escenari, de la barca a la riba petita de la Platja, on es va muntar un entarimat. Hi participen Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i Bergantí de Malgrat de Mar. La cantada es dedica al meteoròleg de TV3 Antoni Castejón que havia mort un mes abans i que estava molt vinculat a l'Escala on tenia una segona residència. La Penya Blagrana es fa càrrec en solitari de l'organització.10a Cantada d'Havaneres de L'Escala 6.08.1987

L'acte que inicialment estava previst al Port d'en Perris, es traslladà a La Platja perquè té més capacitat. La cantada es dedica a la gent del mar. Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i Port Bo de Calella de Palafrugell varen ser els grups participants.

Organitza la Comissió de Festes i la Penya Blaugrana

 

9a Cantada d'Havaneres de L'Escala 7.08.1986

Port d'en Perris amb la barca tornen a ser l'escenari. Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i Peix Fregit, els grup participants. Un any més el Port d'en Perris queda petit per la quantitat de gent que segueix la cantada.

Organitza la Comissió de Festes i la Penya Blaugrana.(cartell no oficial)

8a Cantada d'Havaneres de L'Escala 8.08.1985

De nou el Port d'en Perris es l'amfiteatre de la cantada amb la barca com escenari. Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i Cavall Bernat són els grups que hi participen en un marc que es va quedar petit per a l'ocasió.

Organitza la Comissió de Festes i a Penya Blaugrana

(cartell no oficial)

7a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 2.08.1984

La platja de Port d'en Perris és l'escenari de la cantada. Per primera vegada es fa servir la barca com a escenari i es decideix que es durà terme el primer dijous del mes d'agost. Unes sis mil persones segueixen la cantada amb la participació dels grups Pescadors de l'Escala, Oreig de Mar i Veus de Besalú. S'estrena l'havanera "Adéu l'Escala" a càrrec dels Pescadors de l'Escala.

Organitza la Comissió de Festes i la Penya Blaugrana.(cartell no oficial)

6a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 4.09.1983

Es fa coincidir amb la Festa Major i té lloc a l'envelat. Hi participen Pescadors de l'Escala,  Peix Fregit i Estrella de Mar de l'Escala.

Organitza la Comissió de Festes.

(cartell no oficial)

5a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 05.08.1982

Degut a la bona aceptació de l'acte de l'any anterior, la PenyaBlaugrana decideix tornar organitzar la cantada i amb el mateix grup Oreig de Mar.

Organitza la Penya Blaugrana(cartell no oficial)

4a Cantada d'Havaneres de L'Escala 06.08.1981

La Penya Blaugrana decideix organitzar la cantada del primer dijous del mes de juny amb una part els diners que els varen tornar de la rifa de Nadal del 1980. El lloc escollit es la platja aprofitant l'empostissat de les sardanes d'estiu i el grup participant Oreig de Mar. Es compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i d'uns quant bars de la platja.

Organitza la Penya Blaugrana

3a, Cantada d'Havaneres de L'Escala 1980

No es va fer cap cantada.(cartell no oficial)

2a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 16.07.1979

Tot i que els mitjans escrits fan referència a la 3a cantada, es considera com la segona i no es té cap constància que es fes l'any 1978. Es torna a fer un homenatge a Carles Mallart I Sureda "Litus". El lloc escollit, la Platja. Amb la participació de Cantaires del Montgrí de Torroella de Montgrí, Cap de Creus, Oreig de Mar de l'Escala i Pescadors de l'Escala.

Organitza la Comissió de la Festa del Carme

(cartell no oficial)

1a Cantada

d'Havaneres de L'Escala 24.06.1977

Es porta a terme al camp de futbol Miramar amb motiu de l'homenatge a Carles Mallart i Sureda "Litus", traspassat el mes de gener. Hi participen Terra Endins de Girona, Peix Fregit de Palafrugell, Alba de La Bisbal, Cap de Creus de Cadaqués, Agrupació Coral de Besalú, Roses Canta, Colla Jacomet de Sant Feliu de Guíxols i Pescadors de l'Escala.

Organitza la Comissió del Festival Homenatge a Litus Mallart.